Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола е наясно, че въпреки успехите и харизмата си, може да бъде уволнен при липса на добри резултати.

Испанецът постигна дубъл с баварския колос на домашната сцена още в първия си сезон, но след тежкото поражение от Реал Мадрид в Шампионската лига Гуардиола бе съсипан от критики.

"Ако не печеля, навярно през следващата година на моето място ще дойде друг треньор, това не е някаква тайна", сподели Гуардиола, цитиран от германската информационна агенция DPA.

"Аз съм тук, за да си върша работата колкото се може най-добре, също както го правех и преди в Барселона. Дойдох в нова за мен държава, с различна култура. В Германия се играе различен футбол, в сравнение с този в Испания."

"Още от самото начало се опитвам да се адаптирам и си пожелавам моите идеи да бъдат разбрани. Но това е един дълъг процес, който изисква определено време. Все пак съм тук само от една година."

"Сега Германия е световен шампиони  аз се радвам много за Томас Мюлер, Марио Гьотце, Мануел Нойер, Бастиан Швайнщайгер, Джером Боатенг и Филип Лам. Това е един голям подарък за Байерн, шестима наши играчи имат голям принос за този успех", добави Пеп.