Германският шампион Байерн Мюнхен наистина се е свързал с доскорошния вратар на Барселона Виктор Валдес, информира вестник "Мундо Депортиво".

Според изданието обаче баварците не са предложили договор на стража, а са му казали, че ще следят внимателно неговото възстановяване и чак тогава ще мислят за сключване на контракт.

Както е известно, Валдес скъса коленни връзки през месец март и според предварителните прогнози той ще е готов за игра чак през октомври. Заради травмата в коляното пропадна очакваното преминаване на национала в Монако, който изненадващо се отказа от услугите му.

Така футболистът остана на улицата, след като преди това не пожела да поднови договора си с Барселона, за да си тръгне като свободен агент.

Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола е готов да приюти Валдес на стадион "Алианц Арена", но само ако неговият бивш възпитаник е в добро физическо състояние.

В същото време пресата в Испания поставя под въпрос дали самият Валдес е готов да бъде твърда резерва на най-добрия вратар в света Мануел Нойер, който спечели Шампионската лига и световното първенство в рамките на малко повече от една година.