Байерн Мюнхен е на път да осъществи сензационен трансфер, като привлече халфа на Реал Мадрид Чаби Алонсо, твърди испанският телевизионен канал „Ла Сеста”. 

Смята се, че баварците са готови да плащат на опитния футболист по 10 милиона евро бруто на сезон и да му предложат договор за 2 години, като Кралския клуб ще получи за трансфера около 10 милиона евро. 

Президентът Флорентино Перес гледал с добро око на подобна сделка, тъй като ще спести доста пари от заплатата му и ако самият Алонсо е готов да напусне, тогава сделката бързо ще бъде приключена. 

Наставникът на баварците Пеп Гуардиола иска да подсили халфовата си линия, след като Тони Кроос бе продаден, Хави Мартинес получи тежка травма на коляното и ще отсъства няколко месеца, а Тиаго Алкантара също има здравословни проблеми и не е в най-добрата си форма. 

Алонсо поднови договора си с Реал през февруари за още 2 години, но може и да бъде изкушен да осъществи още един трансфер в кариерата си, тъй като ще получава и доста добри пари. Футболистът ще навърши 33 години през ноември, а до този момент за 5 сезона в Реал изигра 236 мача, в които вкара 6 гола и направи 32 асистенции.