Халфът на Реал Мадрид Чаби Алонсо минава днес медицински тестове в Мюнхен преди трансферът му в Байерн да бъде финализиран. 

От баварския клуб потвърдиха в Туитър, че водят разговори с Кралския клуб, като в Испания са сигурни, че е само въпрос на часове сделката да приключи. 

„ФК Байерн Мюнхен може да потвърди за проведени преговори с Реал Мадрид за Чаби Алонсо. Очакваме испанецът да премине днес медицинските изследвания” пише в профила на баварците в социалната мрежа. 

Очаква се днес или най-късно утре през деня Алонсо да се завърне в Мадрид, след което ще даде и пресконференция, на която ще обясни мотивите за напускането си и ще се сбогува с клуба. 

В официалната страница на Байерн Матиас Замер заяви, че с идването на Алонсо тимът ще подобри значително качеството си, а изказване направи и изпълнителният вице-президент Ян-Кристиан Дресен. 

„Надявам  се, че скоро ще можем да обявим официално трансфера. Вярваме, че това е отличен ход за нашия клуб, а освен това сме сигурни, че Алонсо ще бъде на най-високо ниво най-малко още 2 години” изтъкна той. 

Точно за два сезона се очаква да бъде контракта на играча, като той ще получава солидна заплата, а Реал ще получи около 10 милиона евро за него.