Шампионът на Германия Байерн не успя да преодолее Шалке при гостуването си на "Фелтинс Арена" в среща от 2-ия кръг на немската Бундеслига. Двата тима врътнаха реми 1:1 помежду си, като гостите показаха силна игра само в началото. 

Испанският халф Чаби Алонсо излезе като титуляр за гостите, като направи своя официален дебют за тима си след пристигането си от Реал Мадрид.

Левандовски пък вкара първия си гол за баварците, след като се разписа в 10-ата минута и откри резултата, но домакините изравниха след скандален гол на Хьоведес при който топката рикошира в ръката му, за да влезе в мрежата. Ръката обаче бе прилепена за тялото на футболиста, на домакините, който реализира в 62-ата минута.

Преди този мач "Кралско-сините" бяха загубили 6 от последните си 7 домакинства срещу Байерн. 
 



Шампионът на Германия имаше прекрасен голов шанс в 4-ата минута. Левандовски изведе чудесно Гьотце на прекрасна позиция в наказателното поле при която той остана сам срещу вратаря. Халфът обаче отправи удар право в тялото на стража и му позволи да парира удара му.

Стражът на Шалке се отчете с втора поредна страхотна намеса след много силен удар на Левандовски в 5-ата минута. Полякът стреля много добре от наказателното поле, но вратарят на противника отново показа класа.

В 10-ата минута гостите поведоха в резултата. Левандовски пък вкара първия си гол за отбора. Роде направи страхотна двойна комбинация с поляка, след което го изведе пред вратарското поля и бившият голмайстор на Борусия Дортмунд без проблем реализира.

Силната игра на "Баварците" продължи и през следващите минути, като отборът на Гуардиола не позволяваше на "Кралско-сините" да изнесат топката.

През следващите минути постепенно играта се успокои и не се случи нищо интересно пред двете врати.

Шалке отправи първия си удар в мача чрез Сам в 26-ата минута, но топката премина покрай вратата.

След битка предимно в средата на терена домакините стигнаха до възможност да застрашат противниковата врата след фаул, около дъгата.

Айхан застана зад топката, но ударът му се отби в тялото на противников футболист и опасността бе предотвратена.

Байерн пък загуби ритъма си постепенно, след изключително доброто си начало, и Шалке постепенно поизравни играта.

Нойер пък направи груба грешка и излезе доста пред наказателното поле, но домакините не се възползваха и ударът на Айхан от 40 метра не успя да намери опразнената врата на Байерн.

Второто полувреме започна с добро темпо, като Дракслер бе изведен зад гърба на защитата, но в крайна сметка бе спрян от Боатенг. Той се опита да си изпроси дузпа, но намеренията му не сполучиха. 

В 53-ата минута Дракслер засече центриране в наказателното поле, но Нойер нямаше проблем да улови топката.

Две минути след това Чупо-Мотинг излезе сам срещу вратаря, но се засуети и в крайна сметка топката му бе избита от краката. 

Домакините сериозно вдигнаха оборотите, а в играта на Байерн нямаше и спомен от представянето през началните минути.

В 62-ата минута Шалке вкара изравнителен гол при който имаше доста куриозна ситуация. 

Сидни сам центрира от фаул към далечната греда, а Чупо-Мотинг отклони топката към вратата. Данте от своя страна при опита си да избие кълбото спомогна то да рикошира в намиращия се точно до него Хьоведес, чиято ръка обаче се срещна с топката. От повторенията се видя обаче, че ръката на футболиста е прилепена за тялото.

Претенциите на домакините бяха именно за игра с ръка на противниковия играч, но реферът бе непреклонен - гол има. 

Левандовски можеше бързо да върне аванса на тима си броени минути след това, но ударът му от наказателното поле прелетя високо над вратата.

В 73-ата минута Ферман спаси вратата си след силен удар на Шакири от близка дистанция, като в следващите минути не се стигна до опасни положения пред двете врати и резултатът в крайна сметка се запази.

ШАЛКЕ 04 - БАЙЕРН 1:1 
0:1 Левандовски 10'
1:1 Хьоведес 62'

ШАЛКЕ: Ферман, Хьоведес, Сантана, Кирхоф (40 - Нющедтер), Матип, Айхан (77 - Aого), Сам, Хьогер, Дракслер, Майер, Чупо-Мотинг

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Боатенг (60 - Данте), Алаба, Роде, Бадщубер, Алонсо (68 - Хойберг), Шакири, Гьотце (57 - Бернат), Мюлер Левандовски