Новата покупка на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо беше официално представен на пресконференция, в която участие взе и спортният директор на клуба Матиас Замер.

"От доста време следя Бундеслигата и все повече хора в Испания се интересуват от първенството. Нивото тук става все по-високо. Натрупах богат опит в Англия и Испания. Радвам се, че започвам ново преживяване", сподели Алонсо.

"По време на паузата за мачовете на националните отбори ще имам повече време да опозная града и клуба. Мюнхен е красив град и до момента съм бил тук само като турист. На немски вече казвам "Здравей" и "Как сте".

"Сред причините да дойда тук са Пеп Гуардиола и желанието ми да се уча от него, да бъда част от Байерн. Исках ново предизвикателство, а когато напускаш Реал няма по-голямо предизвикателство от Байерн."

"Вече се събрахме много испанци в Байерн, но основният език е немски. Трябва да си паснем добре. Тук има доста футболисти, които могат да ни помогнат да се справим добре."

"Би било сбъдната мечта да спечеля Шампионската лига с трети отбор. Нямам представа дали Байерн е направил по-добър трансфер с мен, или Реал с Тони Кроос (усмихва се) - ще видим след време. Аз ще говоря на терена."

"Ние баските бяхме много горди с Бишенте Лизаразу, когато той играеше в Байерн. До момента моята кариерата е доста хубава. Байерн е ново преживяване. Стилът на Пеп Гуардиола ми харесва доста и аз смятам, че клубът и аз ще извлечем полза от него."

"Ще запазя за себе си нещата, които сме обсъждали с Пеп Гуардиола. Исках да докажа нещо на самия себе си. Със сигурност ще е чудесно да съм тук в Мюнхен и да опозная Бундеслигата."

"Много се зарадвах, че идвам тук. Когато двата клуба се разбраха, веднага се качих на самолета. Останах изненадан, че заиграх веднага, но дебютът ми беше в реда на нещата. За мен е голяма чест и привилегия да бъда в Байерн Мюнхен", добави Алонсо.