Полузащитникът на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер е новият капитан на германския национален отбор по футбол. Той наследява лентата от съотборника си в баварския колос Филип Лам, който се отказа от Бундестима след Мондиал 2014.

"Бастиан е изключително добре приет в съблекалнята и освен това е много добър комуникатор", сподели селекционерът Йоахим Льов на пресконференция преди контролата срещу Аржентина, която е в сряда от 21.45 часа българско време.

Преди да стане ясно решението на Льов, Швайни беше в конкуренция за капитанската лента с Мануел Нойер, Матс Хумелс, Сами Кедира и Томас Мюлер. 30-годишният Швайнщайгер обаче е най-опитен сред колегите си. До момента той беше със статута на втори капитан.

Въпросните петима национали попадат в съвета на играчите, които ще участват в дискутирането на важни въпроси с местната футболна федерация, включително и изчисляване премиите на отбора.

В същото време германският селекционер обяви името и на своята дясна ръка. Той се спря на бившия наставник на Щутгарт Томас Шнайдер. Той заменя Ханзи Флик, който стана спортен директор в германския футболен съюз.

"След световното първенство проведох няколко разговора. Томас Шнайдер ще бъде моят нов помощник. Той ще започне работа през месец октомври", добави Йоги.