Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер, който е посланик на Байерн Мюнхен, защити трансферната политика на баварците. В същото време Кайзера прояви разбиране към Тони Кроос, който напусна в посока Реал Мадрид.

"Разбира се, че за Байерн е жалко да загуби такъв прекрасен футболист като Тони, но от негова гледна точка трансферът е разбираем. Когато имаш възможността да отидеш в чужбина и получиш оферта от Реал Мадрид, при която ще взимаш два или три пъти по-висока заплата, тогава е правилно да действаш", каза Кайзера пред sport1.de.

"Байерн трябваше да купи нови футболисти през лятото заради контузените играчи и заради умората при световните шампиони, което е нещо нормално. Когато можеш да вземеш толкова класен футболист като Чаби Алонсо, трябва да го сториш. Той е вече на 32 години, но в никакъв случай не е изхабен. Той е шефът в средната линия на тима."

"Просто имаш нужда от играчи като Алонсо и Хави Мартинес. Това са здрави футболисти, които действат пред защитната линия. В моите очи трансферната политика на Байерн е правилна. Добре е, че Байерн има смелостта да подсили състава. Чаби не е бъдещето на Байерн, но ще помогне в момента. Той е перфектната шестица", добави Бекенбауер за мюнхенския вестник "tZ".