Полузащитникът на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер е сменил дългогодишната си приятелка Сара Бранднер с бившата №1 в женския тенис Ана Иванович, пишат германските медии.

Вестник "Билд" публикува снимки, на които Швайни се разхожда в Ню Йорк, държейки за ръката симпатична жена, с различна визия от тази на своята Сара. Според запознати става дума за Иванович, а отношенията между нея и германеца са повече от приятелски.

Мюнхенският вестник "tZ" припомня, че през месец август Иванович номинира именно Швайнщайгер за станалото популярно предизвикателство "ледена кофа", а той й върна жеста, като номинира брат й...

Ана и Бастиан са се свързали чрез германската тенисистка Андреа Петкович, която е приятелка и на двамата. Компания на Швайнщайгер и Иванович на американска земя е правил Щефан Хаман от баскетболния отбор на Байерн.

За раздяла между германския футболист и модела Сара Брандер се говори от няколко седмици. Тя не присъства на неговия 30-и рожден ден, но пък халфът не усети липсата й, намирайки се в компанията на десетки жени, сред които Парис Хилтън и сестрата на Неймар.