Бившият футболист на Байерн Мюнхен и Ливърпул Дитмар Хаман счита, че Роберт Левандовски няма да успее да разкрие пълния си потенциал на стадион "Алианц Арена", заради различния стил на игра, който практикуват баварците.

"За мен Роберт Левандовски е най-добрият централен нападател в света към този момент. И ако бях мениджър в момента, щях да го купя. Той е страхотен играч и го показа в Дортмунд", започна Хаман пред електронното издание Goal.com.

"Но играта на Байерн Мюнхен е позиционна. Гледах го няколко пъти през този сезон и той не изглежда да участва в мача. Причината е, че Дортмунд практикува директен футбол. Там той можеше да тича много, да задържа топката и постоянно участваше в мача."

"В Байерн е различно. Там централният нападател трябва да направи десет спринта, за да получи топката веднъж. В Борусия Левандовски получаваше топката 9, дори 10 пъти при десет свои спринта. Това може да се окаже разочароващо за него. Не съм сигурен, че Роберт е типът футболист, от когото се нуждаят в Байерн."

"Там всеки вкарва голове, защото отборът създава много положения. Понякога в такива отбори на върха на атаката играе халф и се извършват ротации. Топката се подава непрекъснато, докато противникът падне от изтощение.  Не съм сигурен, че Левандовски е подходящ."

"Това може да се окаже проблем, защото той трябва да вкарва голове в Мюнхен, а към момента не го прави. Според мен в Байерн той няма да разкрие това, което показваше в Дортмунд", добави Диди Хаман.