Байерн Мюнхен разби  Хановер с 4:0 в среща от седмия кръг на германската "Бундеслига", състояла се на стадион "Алианц Арена".

Германският първенец тотално надигра своя опонент, откривайки резултата още в самото начало чрез Роберт Левандовски. Той си спря на гърди след дълъг пас на Рафиня и не остави шансове на Цилер.

После Ариен Робен добави второ попадение след грешка на гостите при изнасянето на топката, а малко преди почивката Левандовски се разписа отново, след дълъг пас на Шакири.

Десетина минути преди края на редовното време един от най-активните на игрището Ариен Робен вкара втория си гол в мача.

Лидерът Байерн събра 17 точки, а Хановер е шести с десет пункта на сметката си.


Баварците откриха резултата още в шестата минута, когато Роберт Левандовски показа класата си. Рафиня го намери с прекрасен дълъг пас от центъра на игрището и полякът си спря майсторски на гърди, след което разстреля слисания Цилер. Това бе трети гол за сезона на взетия от Борусия Дортмунд нападател.

Малко след това получилият шанс да започне като титуляр Джердан Шакири се опита да застраши вратата на съперника, но не уцели добре топката.

В 13-тата минута шампионите вкараха втори гол. Фелипе сбърка при опит за изнасяне на топката и я подари на Филип Лам. Капитанът на домакините мигновено подаде към Ариен Робен, който имаше достатъчно време и пространство, за да матира Цилер и да вкара втория си гол за сезона.

После холандецът се освободи, насочи се по познатия начин към средата на игрището и изстрлеля свиреп снаряд, който профуча застрашително покрай гредата. В средата на първата част Алонсо се опита да прехвърли излезлия напред Цилер, но вратарят изби с една ръка.

Малко преди да изтече половин час от началото на срещата Ариен Робен финтира бранител и заложи на бомбен изстрел с левачката, но холандецът парти кълбото в трибуните.

Байерн конструира нова чудесна атака. Алонсо комбинира с Робен, който чукна към Левандовски. Полякът му върна жеста, предоставяйки възможност на "лалето" да шутира извън наказателното поле, но изстрелът на Робен бе лишен от необходимата точност.

В 37-та минута Левандовски остана под топката при центриране отдясно на Шакири и затова не успя да я насочи към целта.

Само няколко секунди обаче двамата не сбъркаха. Шакири "хвърли" невероятен дълъг пас към Левандовски, който изскочи зад защитата на Хановер и с помощта на страничната греда мушна топката в мрежата.

Малко преди края на първото полувреме Собиех бе изведен от дълбочина. Притиснат от Данте, нападателят на гостите отправи удар, но Мануел Нойер спаси, избивайки в корнер. На отсрещната врата Шакири стреля над напречната греда.

След подновяването на играта мюнхенци понамалиха оборотите и предимно разиграваха спокойно. Робен и Левандовски комбинираха великолепно, но точно преди холандецът да стреля в наказателното поле, топката бе изчистена в корнер. След изпълнението му полякът нанесе удар с глава, но над напречната греда.

Робен и Левандовски бяха сред най-активните на терена, като два техни удара в рамките на минута бяха блокирани от сгъстената защита на гостуващия отбор.

Двайсетина минути преди края на редовното време Робен се полакоми, защото вместо да подаде към свободния Левандовски, реши да завършва сам и уцели бранител на съперника. При една от редките атаки на гостите Гюлселам стреля право в ръцете на Нойер.

В 79-тата минута търсещият изключително дейно своя втори гол в мача Робен успя да го постигне. Той опита да играе на двойно с Клаудио Писаро, но защитник подложи крака си. За щастие на Робен топката отново се озова у него, той направи няколко крачки вляво и простреля Цилер с тупалка в десния ъгъл.

Хановер се втурна в търсене на почетен гол и след много хубаво остро центриране отдясно Собиех нанесе удар с глава, но право в ръцете на заелия добра позиция Мануел Нойер.

В 87-та минута Робен застана зад топката при пряк свободен удар. Той стреля майсторски над стената, но Цилер улови кълбото. Малко след това вратарят на гостите отказа от хеттрик и Левандовски, избивайки удара му с глава.


Байерн Мюнхен - Хановер  4:0

1:0  Роберт Левандовски - 6'

2:0  Ариен Робен - 13'

3:0  Роберт Левандовски - 38'

4:0  Ариен Робен - 79'

 

Байерн: Нойер, Данте, Бенатия, Рафиня, Бернат, Алаба, Алонсо (Гаудино - 82'), Лам (Роде - 75'), Шакири (Писаро - 60'), Робен, Левандовски

Хановер:  Цилер, Сакаи, Шулц, Марсело, Алборноз (Пандер - 46'), Шмидебах, Фелипе, Гюлселам, Киотаке (Шлаудраф - 72'), Хоселу (Битенкурт - 46'), Собиех