Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара не може да излезе от кошмара, който го преследва от пролетта.

На официалната страница на Байерн в интернет бе съобщено, че възстановилият се наскоро халф е получил частично разкъсване на дясна коленна връзка при единоборство за топката и ще трябва да претърпи нова операция.

"Какво да кажа? Разбира се, че в този момент съм разочарован и отчаян. Защо винаги на мен?! Но аз няма да се предам, отново ще се боря. Ще се върна в игра за Байерн", заяви Алкантара, цитиран в сайта на клуба.

Спортният директор Матиас Замер каза: "Всички сме шокирани и тъжни от новата контузия на Тиаго. След толкова дълго отсъствие той беше много близо до завръщане. Но целият Байерн е до него. Ще направим всичко възможно, за да оздравее и да печели трофеи с нас".

Както е известно, Тиаго скъса медиална колатерална връзка на дясното коляно през месец март, а в края на изминалия сезон получи повторна контузия в коляното заради желанието си да ускори процеса на възстановяване.

Вместо да попадне в групата на испанския селекционер Висенте дел Боске за световното първенство, техничарят се върна в лазарета на Байерн и претърпя втора операция на дясното коляно на 15 май.

През август Алкантара отново получи контузия в същото коляно, като той официално отрече, че става дума за ново разкъсване на колатералната връзка.

23-годишният футболист ще отсъства неопределено време, като периодът на възстановяване е близо половин година. Припомняме, че заради подобна травма защитникът на баварците Холгер Бадщубер бе извън игра цели 18 месеца, късайки една и съща коленна връзка няколко пъти.