Байерн Мюнхен разгроми Вердер Бремен с 6:0 в двубой от осмия кръг на германската Бундеслига, който се състоя на стадион "Алианц Арена".

Шампионите категорично надиграха своя опонент и на полувремето вече имаха аванс от четири попадения, реализирани от Филип Лам, Чаби Алонсо, Томас Мюлер и Марио Гьотце.

За Алонсо това бе първи гол в официален мач за баварците, които бяха отправили точно четири точни удара през първите 45 минути. В 78-та минута капитанът Лам вкара втория си гол в мача, а после същото стори Марио Гьотце.

Лидерът Байерн Мюнхен събра 20 точки, докато Вердер Бремен остава в дъното на таблицата с едва четири пункта.


Байерн стигна до първата си възможност в петата минута на мача. Робен се втурна по дясното крило и подаде към Лам, но неговата центриране беше изчистено. После Гьотце шутира от дистанция, но над напречната греда.

Робен бе изключително активен и постоянно търсеше свободно пространство за стрелба. Той пробва плътен изстрел около дъгата, но уцели тялото на съперников футболист.

Байерн успя да открие резултата в 20-минута. Алаба центрира отляво и след като топката бе отбита в първия момент, тя попадна на крака на връхлитащия Филип Лам. Капитанът стреля от движение в наказателното поле и след рикошет в крак на съперник, топката влетя в мрежата.

Малко след това Чаби Алонсо реализира първия си гол за Байерн в официален мач. Той застана зад топката при пряк свободен удар и  много хитро стреля под стената по земя, възползвайки се от пролуката, оставена от отскочилите футболисти.

Робен продължи да тормози защитата на "бременските музиканти", пращайки топката в мрежата, но от нейната външна страна. Мюлер изведе Хойберг в пеналта, но младият датчанин беше затворен и спечели само корнер.

Към края на първото полувреме реферът отсъди дузпа в полза на Байерн за нарушение срещу Томас Мюлер на линията на наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка, реализирайки в долния десен ъгъл.

В 45-тата минута се разписа и Марио Гьотце. Той получи пас от Давид Алаба в наказателното поле, завъртя се покрай Лукимиа и матира Волф с прекрасен фалцов удар с десния крак от петнайсетина метра.

Байерн се втурна в търсене на пети гол веднага след почивката. Мюлер и Гьотце не се разбраха при прекрасна възможност, катко Томас попречи на съотборника си да нанесе нов кинжален удар. После Рафиня би покрай лявата греда.

С оглед развоя на мача реферът очевидно бе решил да спести тоталното унижение на Вердер и пропусна да отсъди явна дзупа за нарушение на Лукимиа срещу Робен в наказателното поле.

Точно преди да изтече един час игра Робен и Гьотце сътвориха разкошна атака, при която "Супер Марио" копна балонно почти от аутлинията към Робен. Холандецът си свали на гърди и стреля, но над напречната греда.

Домакините свалиха оборотите в следващите минути, а Вердер нямаше нито сили, нито желание да се втурва в търсене на почетен гол. В 78-та минута Лам вкара втория си гол в мача, получавайки пас от влезлия като резерва Джердан Шакири.

В 86-тата минута Рибери залъга двама защитници, топката се озова у Гьотце, който бе безпощаден с плътен изстрел около дъгата.

 

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен  6:0

1:0  Филип Лам - 20'

2:0  Чаби Алонсо - 27'

3:0  Томас Мюлер - 43', дузпа

4:0  Марио Гьотце - 45'

5:0  Филип Лам - 78'

6:0  Марио Гьотце - 86'

 

Байерн:  Нойер, Боатенг, Данте, Алаба (Бернат - 46'),Рафиня, Алонсо (Шакири - 60'), Хойберг, Лам, Робен (Рибери - 60'), Мюлер, Гьотце

Бремен:  Волф, Лукимиа, Гарсия, Фриц, Прьодъл, Феликс Кроос, Макиади, Юнузович, Бартелс, Елиа (Буш - 46'), Ди Санто (Петерсен - 79')