Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Марио Гьотце, който е лидер сред голмайсторите в Бундеслигата с шест попадения, не крие желанието си отново да играе в един отбор със своя добър приятел Марко Ройс.

"Аз се разбирам много, много добре с Марко. Винаги се радвам, когато се виждаме и играем заедно в националния отбор на Германия", започна своя коментар Гьотце пред телевизия "Скай".

"С него имахме една страхотна обща година в Борусия Дортмунд. Разбира се, че много бих се радвал, ако той дойде в Байерн. Но решението е негово и той трябва да е наясно какво иска."

"Аз съм оптимист, че Борусия Дортмунд отново ще влезе в правия път и че отборът отново ще печели точки. Убеден съм в това", добави Гьотце по адрес на родния си клуб, където се превърна в звезда.

"Решението ми да премина в Байерн дойде, защото исках да се развивам. Това е моят живот, мое решение. Аз се вслушвам в съвети, но крайното решение винаги е мое."

"Дълго време се измъчвах, но това е едно много важно решение за мен. Това беше едно ново предизвикателство за мен. Исках да се развивам, да тренирам под ръководството на Пеп Гуардиола и да мога да играя в Байерн Мюнхен."

"Аз съм на 22 години и няма как да правя всичко по правилния начин. Нормално е да правя грешки, както се случва и в живота. Човек се изгражда, учи се в дадена професия. Кой не прави грешки", добави Гьотце.

Припомняме, че преди половин година Гьотце се опита да налее масло в огъня, който се разгаря по оста Дортмунд - Мюнхен. Тогава техничарят заяви, че мечтата на Марко Ройс е била и си остава да играе за Манчестър Юнайтед.

През лятото пък изпълнителният директор на баварците Крал-Хайнц Румениге охлади отношенията си с "жълто-черните", като заяви, че клаузата за откупуване на Ройс е само 25, а не 35 милиона евро.

Договорът на Марко Ройс с Борусия Дортмунд изтича на 30 юни 2017 година, но през лятото на 2015 година той може да бъде откупен, ако договори личните си условия с друг клуб.