Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола се върна назад с няколко години си спомни за сезон 2002/03, в който носеше екипа на Рома. Испанецът се пошегува, че също както тогава, той е на пейката, а асът на "вълците" Франческо Тоти още играе.

Двубоят между Рома и Байерн Мюнхен от груповата фаза на Шампионската лига е утре вечер и започва в 21.45 часа българско време на стадион "Олимпико".

"Много се радвам, че отново съм в Рим, това е много красив град. Шест месеца бях футболист на Рома и макар времето тук да беше кратко, то беше хубаво", започна Гуардиола на днешната пресконференция.

"Ако спечелим двата мача срещу Рома, ние ще излезем от групата.  Но ние сме наясно, че без добра игра няма как да победим. За съжаление не излизаме срещу лош отбор. Рома има много бързи футболисти."

"Франческо Тоти... Когато си на 38 години и още играеш футбол на високо ниво, значи обичаш този спорт. Философията на Руди Гарсия помага на Тоти да играе още дълго време."

"Тоти е голям играч. На 38 години имаш достатъчно пари в банката и вече се прибираш у дома. Но Франческо играе футбол, защото обича играта. Когато бях футболист на Рома, той играеше, а аз стоях на пейката. Сега е абсолютно същото."

"В момента играем по-добре, отколкото преди една година по същото време. Тогава също имахме две равенства.Кризата в Борусия Дортмунд? Ясно е, че и те ще имат лоша фаза."

"Тиаго Алкантара реши да бъде опериран в Барселона. Това винаги е решение на футболиста. Нито треньорът, нито клубът оказват натиск върху играча. Клубът единствено изразява мнението си", каза още Гуардиола.