Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге загатна, че има голяма вероятност баварците да прилапат още една звезда на Борусия Дортмунд.

Този път мишена на петкратния европейски шампион е Марко Ройс, за когото се твърди че не иска да преподпише изтичащия през 2017 година договор с "жълто-черните".

Дълго време се смяташе, че Ройс може да бъде откупен догодина срещу 35 милиона евро, но Румениге твърди, че въпросната сума е 25 милиона евро.

"Трябва да кажа откровено и открито, че ние ще дискутираме привличането на Марко Ройс на спокойствие вътре в клуба", каза Румениге преди заминаването на баварците за Рим, където утре ще играят с Рома в Шампионската лига.

"Тогава ще се стигне до решение. Но в края на краищата самият футболист трябва да вземе решение за бъдещето си. Клаузата за откупуване е ясна на всички, няма какво повече да се каже по темата."

"В Байерн няма пожелания. такива има навярно по Коледа, когато всеки футболист може да си вземе подаръка под елхата, но не и да се вземе футболист на друг клуб", каза Румениге по повод вчерашното изказване на Марио Гьотце за Ройс.

Румениге коментира и трудния старт на Борусия Дортмунд в Бундеслигата. воденият от Юрген Клоп отбор записа пета загуба и след осмия кръг се намира на една точка над зоната на изпадащите.

"Не приветствам да се рита някой, който е паднал на земята. Такива неща се случват. Ние също сме правили слаб старт на сезона и сме получавали критики", каза още изпълнителният директор на мюнхенци.