Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер заяви, че е можел да играе и като полеви футболист, но в аматьорските дивизии.

"Може би щях да играя като полеви играч в четвъртото ниво в Германия - регионалната лига. Там може би щях да имам реалистични шансове да бъда полеви футболист", каза Нойер пред официалния сайт на ФИФА.

"Понякога в тренировките ни упражняваме позиционната си игра в мачлета седем срещу трима, така че ми се случва да изляза и извън рамката на вратата си и да играя на друг пост."

"Това е важно, защото по този начин подобрявам техниката си, подаванията си и бързите отигравания на топката. Моята игра не се е променила фундаментално. Разликата дойде от глобалното внимание към мен на напълно различна платформа като световните първенства."

"Трябва да взимаш правилните решения и да си на 100% в това, което правиш. Зная, че моите решения носят риск от гол, дузпа или изгонване. Но ако съм нерешителен, нямаше да имам шанс да спася опасността."

"Успехите в индивидуален план не значат нищо, ако не са свързани с успеха на целия отбор. Аз се считам преди всичко като отборен играч. Разчитам на хората пред себе си и моята позиция зависи от това къде се намират защитниците. Не взимам решенията сам, те зависят от отборната работа", добави Нойер.