Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола може да поеме лондонския Арсенал от 1 юли 2016 година, гръмна вестник "Лондон Ивнинг Стандард".

Именно в края на следващия сезон изтича договорът на Гуардиола с Байерн, а специалистът не е привърженик на дългосрочните контракти.

Според повечето медии в Германия той ще напусна баварския колос, ако не успее да спечели Шампионската лига в следващите си два опита.

През миналия сезон Пеп оплете конците срещу Реал Мадрид и Байерн допусна най-срамната загуба на свой терен в евротурнирите, губейки с 0:4.

Тогава наставникът на най-успешния баварски клуб пое отговорността, но срамният начин, по който тимът бе детрониран постави под съмнение бъдещето му на стадион "Алианц Арена".

Към момента Гуардиола получава пълната подкрепа на ръководството. Силният човек в Байерн Карл-Хайнц Румениге не крие силните си симпатии към испанеца, но при нов резил в ШЛ е твърде вероятно мюнхенци да не предложат нов договор на ибериеца.

Наскоро пък се появи информация, че мениджърът на Арсенал Аресн Венгер мисли да напусне поста си и дори е набелязал свой наследник - дясната ръка на Карло Анчелоти в Реал Мадрид Пол Клемънт.

Помощникът на Карлето обаче бързо може да отпадне от сметките, ако Арсенал получи възможност да преговаря с Пеп Гуардиола.