Байерн Мюнхен - Хофенхайм, среща от 28-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Робен, Тиаго Алкантара, Мартинес, Рибери, Шакири

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер

Контузен: Бадщубер

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн си осигури спечелването на 24-а титла на Германия цели седем кръга преди края на сезона и наставникът Пеп Гуардиола заяви, че в днешния мач залага на резервния вратар Том Щарке, който ще излезе срещу бившия си тим.

Хофенхайм е един от най-непредвидимите отбори през сезона, разполагайки с втората най-силна атака (след тази на Байерн), за сметка на най-слабата защита в елита. Тимът няма нито една победа в историята си срещу Байерн, постигайки три равенства в досегашните 11 мача.

Байерн е играл общо 35 мача, след като вече е успявал да си осигури титлата и във въпросните срещи е записал 24 победи и седем равенства. Една от целите на мюнхенци в Бундеслигата със сигурност ще бъде да завършат сезона без нито една загуба - нещо, което не е постигано до момента.

В редиците на домакините има няколко играчи, които имат впечатляващи визитки. Бастиан Швайнщайгер стана първият футболист, който печели 7 титли на Германия още преди да навърши 30 години. Джердан Шакири е шампион в две държави, като в петте години в професионалния футбол той винаги е ставал шампион. Пиер-Емил Хойберг има 44 изиграни минути в Бундеслигата, но пък може да се похвали с два шампионски медала.

Двади Алаба и Марио Гьотце печелят Бундеслигата за трети път още на 21-годишна възраст, а 22-годишният Тиаго Алкантара има общо пет титли на Испания и Германия. Ариен Робен пък става шампион за седми път, ликувайки в четири различни първенства.

През този сезон баварската машина не показва милост и изобщо не пести сили в Бундеслигата преди мачовете в Шампионската лига, записвайки осем победи в осем мача. Баварците имат 100%-актив на свой терен в първенството този сезон, а Хофе не е постигнал нито едно суха мрежа далеч от дома.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Хофенхайм  2:0