Франк Рибери все още се ядосва, че не спечели Златната топка за 2013 година. Французинът заяви, че през тази година най-достойни за наградата са неговите съотборници в Байерн Мюнхен Мануел Нойер и Ариен Робен.

"През 2013 година спечелих пет трофея с Байерн, както и три индивидуални награди. Въпреки това не взех Златната топка. Какво повече можех да направя", гневи се французинът пред списание "Шпорт Билд".

"Аз знаех, че няма да спечеля щом видях как Сеп Блатер поздравява ентусиазирано Кристиано Роналдо. Има много снимки. Не съм глупав и разбрах, че Роналдо ще спечели."

"За 2014 година Златната топка трябва да отиде при Мануел Нойер или Ариен Робен. Няма две мнения по въпроса. Ману спечели всичко и е много добър човек, изобщо не е арогантен."

"Ариен изигра невероятен сезон и изключително световно първенство. Но смятам, че ще има много политика при избора на победителя. Златната топка вече не се връчва на най-добрия футболист. През 2006 година я спечели Канаваро. Защото стана световен шампион, това е всичко."

Рибери разкрива и времето, в което е бил пред напускане на Байерн Мюнхен. През 2009 година той е желан от няколко европейски колоса (Реал, Барса, Ювентус, Челси и Интер), но босовете Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге го убеждават да остане на стадион "Алианц Арена".

"Имах два-три разговора с Ули Хьонес и Кале Румениге. Те бяха наистина готини. Бях впечатлен от това, че ме ценят. Казаха ми, че аз съм най-добрият играч на отбора. Барса има Меси, Байерн има Франк. така ми казаха."

"Искам да завърша кариерата си тук, в Байерн. Вече съм осем години в отбора, а днес Байерн е на една ниво с Реал Мадрид и Барселона", добави Рибери.