Херта - Байерн Мюнхен, двубой от 27-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, ван Буйтен

Халфове:  Швайнщайгер, Кроос, Гьотце, Робен, Тиаго Алкантара, Мартинес, Рибери, Шакири, Хойберг

Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер, Грийн

Контузен: Бадщубер

 

Прогноза на Gol.bg:

Наставникът на мюнхенци Пеп Гуардиола обяви още преди няколко дни, че ще вземе всички налични футболисти за мача с берлинчани.

За първи път в историята на германския футбол сребърната салатиера може да бъде спечелена още през месец март, цели седем кръга преди края на кампанията. Баварците спечелиха последните си седем титли на чужди стадиони, като последният случай, в който те триумфираха в Мюнхен беше през 2000 година.

"Старата дама" не крие желанието си да прекъсне серията от 18 поредни победи на противника. Момчетата на Йос Лухукай нямат победа в последните си четири мача, но в мача срещу Байерн в Мюнхен (3:2) показаха, че са наясно как могат да се противопоставят на шампионите.

Това беше единственият двубой в Бундеслигата този сезон, в който европейският и световен клубен първенец получава повече от един гол във вратата си.

Вторият капитан на Байерн Бастиан Швайнщайгер може още днес да стане първият футболист в историята на германския футбол, който печели 7 титли още преди да е навършил 30 години.

21-годишните Давид Алаба и Марио Гьотце са пред своята трета титла на Германия. Джердан Шакири играе своя пети сезон като професионалист и до момента винаги е триумфирал като шампион.

Добрите новини за Байерн са свързани със завръщането на Тиаго Алкантара, който лекуваше лека травма. Мачът довечера ще бъде под №100 за Ариен Робен в Бундеслигата. До момента той има невероятни показатели в германския елит - 55 гола и 38 асистенции. "Лалето" е играл в четири мача срещу Херта, в които е отбелязал шест попадения, записвайки и три асистенции.

Байерн със сигурност ще бъде мотивиран да спечели титлата още днес и да продължи фантастичната си победна серия. Тимът няма поражение в последните 51 кръга и друга цел пред мюнхенци ще бъде да завършат кампанията без загуба.

Херта не се намира в най-добрата си форма и ако столичани заложат на по-офанзивна схема, рискуват да получат няколко гола от баварската машина, която върви уверено към титла №24.

 

Резултат:  Херта - Байерн Мюнхен  1:3