Байерн Мюнхен победи Байер Леверкузен само с 1:0 в скучновата среща от 14-ия на германската Бундеслига, състояла се на стадион "Алианц Арена". Така за втори пореден кръг баварците побеждават с този резултат.

През първото полувреме "аспирините" действаха опасно на контраатака, докато Байерн бе доста пасивен. Още в самото начало Бернат изби пред голлинията след удар на Белараби.

Шампионите откриха резултата малко след почивката, когато Франк Рибери засече от воле подаването на Чаби Алонсо с глава. Последва натиск на мюнхенци, но Лено се отличи с добри спасявания, а Левандовски направи непростим пропуск.

След десетата си поредна домакинска победа Байерн събра 36 точки на върха и запази разликата от седем пункта пред втория Волфсбург. Леверкузен е четвърти с 23 точки.


Байер Леверкузен можеше да открие резултата още в третата минута, когато Джером Боатенг допусна груба грешка при опит да изчисти, уцелвайки тялото на Чаби Алонсо. Белараби навлезе в наказателното поле и чукна технично покрай Нойер, но пред голлинията Хуан Бернат се хвърли смело и предотврати сигурно попадение.

Гостите продължиха да създават по-интересните ситуации. Сон получи отдясно и центрира прострелно, успоредно на голлинията. В малкото наказателно поле Кислинг беше притиснат и не успя да засече.

При една от първите взривни атаки на баварците Рибери навлезе отляво и центрира към далечната греда, но Лено скочи достатъчно, за да успее да играе с кълбото. После отбраната пред него се справи. При центриране на Бернат отляво Левандовски не успя да засече в близкия ъгъл.

Малко преди да изтече половин час игра Щефан Кислинг се откъсна по дясното крило, но се затвори и реши да центрира. Вместо да намери Белараби, той подари топката на противника. При една от бързите контраатаки на гостите Белараби можеше да излезе сам срещу Нойер, но вратарят излезе и отново демонстрира уменията си на полеви играч.

Преди почивката Ариен Робен прати топката в мрежата на съперника, но секунда преди това прозвуча сигнала на рефера за нарушение в атака срещу Бернд Лено.

В 51-та минута Байерн Мюнхен откри резултата. Домакините изпълниха корнер, при който Чаби Алонсо върна хитро с глава към Франк Рибери. Французинът заложи на директен удар от въздуха и прати топката в мрежата от десетина метра.

Пет минути след това Томас Мюлер се измъкна отдясно и почти от аутлинията заложи на мощен удар по диагонала, но кълбото срещна левия страничен стълб след намесата на Лено. Секунди след това стражът спаси тупалка на Робен.

Точно преди да измине един час игра Роберт Левандовски направи непростим пропуск. Той се изстреля отдясно и опита да подаде на Мюлер, но след намесата на Йедвай топката отново се озова у поляка. Той пробва ножичен удар на три метра от вратата, но уцели мрежата от външната й страна.

В заключителната част на мача Байерн владееше инициативата, но атаките на домакините бяха лишени от необходимата острота. В същото време дефанзивният вал на гостуващия тим действаше организирано и дисциплинирано. Томас Мюлер пробва остро подаване по земя почти до аутлинията, но пасът му не мина.

 

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен  1:0

1:0  Франк Рибери - 51'

 

Байерн: Нойер, Бенатия, Боатенг, Бернат, Рафиня, Алонсо, Гьотце (Роде - 46'), Рибери, Робен, Мюлер (Швайнщайгер - 88'), Левандовски (Хойберг - 92')

Байер: Лено, Топрак, Спахич, Йедвай, Вендел, Ларс Бендер (Ролфес - 62'), Кастро, Чалханоглу, Сон (Дърмич - 62'), Белараби, Кислинг (Круз - 75')