Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер е на мнение, че конкурентите му в борбата за Златната топка Лионел Меси и Кристиано Роналдо имат предимство пред него.

„Аз съм много горд да бъда един от тримата кандидати за Златната топка, но останалите двама футболисти имат предимство пред мен, защото са световни марки”, сподели Нойер пред вестник „Зюддойче Цайтунг”.

„През 2012 година ние в Байерн пропуснахме шанса да вдигнем трофея в Шампионската лига в нашия град Мюнхен, затова сега искаме да спечелим купата поне в собствената ни държава”, гледа Нойер към финала в Берлин на 6 юни.

„Докато съм №1 на вратата на Германия, ще остана в отбора. Отказването ми изобщо не стои на дневен ред”, продължи стражът по повод слуховете, че след Евро 2016 може да се откаже от националния тим.

„2014 година може би беше най-добрата в моята кариера. При моя рисков стил на игра е изключително важно да усещам безрезервната подкрепа на треньора. Това ми помага да взема правилните решения на терена.”

„Философията на Пеп Гуардиола е добра за един вратар. После отивам в националния отбор със същата увереност и сигурност”, каза още Нойер.