Почти две седмици преди обявяването на новия носител на Златната топка вратарят на Байерн Мюнхен и Германия Мануел Нойер изпревари Кристиано Роналдо в още една анкета.

Още по темата

 

Стражът бе избран за най-добрия футболист през 2014 година от авторитетния френски вестник „Екип”. На второ място остана Кристиано, а трети е Лионел Меси.

Както е известно, преди това Нойер остана на второ място в анкетата на „Екип” за най-добрия спортист в света. Германецът зае същата позиция и в анкетата на водещи европейски информационни агенции, сред които и БТА. В двата случая зад него останаха Роналдо и Меси.

От френското издание отбелязват, че Мануел Нойер е осъществил революция с вратарския пост, пренасяйки играта на съвсем различно ниво.

Нойер често действа като последен в отбраната, а освен като либеро, той се справя отлично като краен защитник и като плеймейкър, пускайки голови подавания от дълбочина.

Любопитното е, че Роналдо е единственият футболист на европейския шампион Реал Мадрид, който намира място в челната десятка. Байерн има четирима представители, а Барселона – трима.

Ето и Топ 10 в анкетата на „Екип”:

1. Мануел Нойер (Байерн и Германия)

2. Кристиано Роналдо (Реал и Португалия)

3. Лионел Меси (Барса и Аржентина)

4. Ариен Робен (Байерн и Холандия)

5. Филип Лам (Байерн и Германия)

6. Анхел ди Мария (Ман Юнайтед и Аржентина)

7. Неймар (Барса и Бразилия)

8. Томас Мюлер (Байерн и Германия)

9. Луис Суарес (Барса и Уругвай)

10. Златан Ибрахимович (ПСЖ и Швеция)