Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски призна, че е изпитвал съмнения в собствените си качества след трудния старт на сезона.

През декември полякът беше обявен за офанзивния футболист с най-крив мерник в Бундеслигата, пропускайки най-много чисти голови положения за есенния полусезон.

"След първите 4-5 мача започнах да се притеснявам. Почти не стигах до голови възможности. Това беше най-лошото и малко започнах да изпитвам съмнения в себе си. Но след това нещата се подобриха", споделя Левандовски пред списание "Шпорт Билд".

"Не ми беше лесно да разбера онова, което Пеп Гуардиола изискваше от мен. Но той харесва движението ми по терена и ми каза, че скоро отново ще започна да бележа. Оптимист съм, че през пролетта ще вкарам повече голове. Но също така помагам за вършенето на черната работа. Това е работата, която не се забелязва."

"Понякога нарочно изтеглям до себе си двама или трима съперникови футболисти и по този начин освобождавам свободно пространство за Ариен Робен, Франк Рибери или пък Томас Мюлер. Така те могат да вкарат, макар че това не се отразява на моите показатели."

"За един централен нападател е добре, когато има типична десятка зад гърба си. Плеймейкър, който да работи за теб, давайки ти решаващите пасове."

"Но аз се приспособих към системата на игра в Байерн, както и към клубната философия. Тук фокусът е насочен към спечелването на трофеи, а не върху това колко гола ще вкарам. Тук мога да печеля титли всяка година и да сбъдна най-голямата си мечта - спечелването на Шампионската лига", завърши Левандовски.