Волфсбург разтресе Байерн Мюнхен с 4:1 в среща от 18-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Фолксваген Арена". Това бе първа загуба за мюнхенци в първенството този сезон.

"Вълците" играха изключително силно и откриха резултата рано-рано чрез Бас Дост, получил пас от Де Бройне. В добавеното време на първата част нападателят вкара втория си гол в мача, пращайки страхотен снаряд от границата на наказателното поле.

Малко след почивката авансът на домакините стана класически, като този път Де Бройне бе изведен от дълбочина и матира Нойер. Две минути по-късно Хуан Бернат намали след грешка на защитата.

Байерн опита да наложи натиск, но беше отказан в 73-тата минута, когато Де Бройне се разписа за втори път. Вторият в таблицата Волфсбург събра 37 точки и вече изостава на осем пункта от лидера в класирането Байерн.

Интересното е, че през целия есенен полусезон Байерн бе получил само три попадения във вратата си.


Преди срещата бе почетена паметта на Жуниор Маланда, който загина в автомобилна катастрофа. Ръководството и феновете на Волфсбург предпочетоха това да стане не с минута мълчание, а с аплодисменти.

Шампионите сътвориха първата атака, но Ариен Робен нацели тялото на съперников футболист. Домакините изобщо не се стреснаха и още в четвъртата минута откриха резултата. Де Бройне бе изведен зад защитата, не се полакоми и чукна вляво към Бас Дост. Нападателят запази хладнокръвие и матира Нойер с точен удар в долния десен ъгъл.

Бастиан Швайнщайгер завъртя топката майсторски над стената при пряк свободен удар за своите, но Диего Беналио бе застанал на правилното място и улови без никакви проблеми.

Натискът на баварците се засилваше ,но домакините успяваха да се справят с дружни усилия. Снаряд на Левандовски намери бранител, а после топката бе изчистена след грешната преценка на Беналио.

Едни от най-активните на терена бяха Де Бройне и Арнолд, като те не спираха да тормозят отбраната на противника. При една ситуация белгиецът хвърли остър пас, но неговият съотборник не успя да засече.

Играта на Байерн не се получаваше по познатия начин и това до голяма степен се дължеше на дисциплинираните действия на "вълците". Изстрел на Алаба бе спасен от Беналио, а после Де Бройне би покрай вратата на Нойер.

Пет минути преди почивката Бас Дост можеше да се разпише още веднъж след хубаво центриране отдясно, но макар да изпревари Нойер, не успя да уцели добре топката.

В добавеното време на първата част обаче Бас Дост се реваншира, вкарвайки по невероятен начин. Той хвана топката от въздуха и я завъртя право към горния десен ъгъл, реализирайки с помощта на страничната греда.

Волфсбург започна по-дейно след паузата, но страхотен пропуск направи оставения сам Калигюри. На отсрещната врата Ариен Робен шутира покрай целта.

В 53-тата минута домакините нанесоха трети удар. Арнолд изведе Де Бройне с прекрасен пас зад защитата на съперника. Белгиецът спринтира още от собствената си половина, остана сам срещу Нойер и го преодоля с плътен удар в долния ляв ъгъл.

Само две минути след това обаче Байерн намали пасива си след груба грешка на Налдо. Хуан Бернат напредна отляво, но не успя да намери свой съотборник. Налдо на свой ред не успя да изчисти и испанецът вкара на празна врата.

После Бас Дост надскочи защитата на баварците и свали с глава за Арнолд, който би над напречната греда от близка дистанция. На отсрещната врата Левандовски пробва параболичен удар, но кълбото прелетя покрай гредата. Волфсбург отговори с центриране отдясно, но Нойер улови удара с глава на Бас Дост.

В средата на второто полувреме Максимилиан Арнолд се опита да изненада Нойер, шутирайки в долния му десен ъгъл, но германският вратар се справи. Луис Густаво стреля от двайсетина метра, но без успех.

Двайсетина минути преди края на редовното време Ариен Робен изстреля страховита тупалка от пряк свободен удар, но Беналио спаси по невероятен начин.

Веднага след това Волфсбург сложи край на интригата. Де Бройне получи в наказателното поле от Арнолд и след като се завъртя, препарира Нойер със силен удар с левия крак пред погледа на Данте.

В 82-та минута грешка на домакините позволи на Ариен Робен да излезе срещу Беналио, но последният скъси ъгъла и спаси. После влезлият като резерва Клаудио Писаро пропусна от пет метра.

 

Волфсбург - Байерн Мюнхен  4:1

1:0  Бас Дост - 4'

2:0  Бас Дост - 45' + 2

3:0  Кевин Де Бройне - 53'

3:1  Хуан Бернат - 55'

4:1  Кевин Де Бройне - 73'

 

Волфсбург:  Беналио, Налдо, Кнохе, Виериня, Родригес, Густаво, Арнолд, Де Бройне, Калигюри (Хънт - 86'), Перишич (Шефер - 80'), Бас Дост (Бендтнер - 84')

Байерн:  Нойер, Боатенг, Данте, Алаба, Роде (Вайзер - 51'), Алонсо, Швайнщайгер, Бернат, Робен, Мюлер (Гьотце - 71'), Левандовски (Писаро - 71')