Байерн Мюнхен не срещна проблеми с новака Падерборн и го победи като гост с 6:0 в среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Бентелер Арена".

Шампионите изиграха сравнително пестеливо първо полувреме, но се оттеглиха на почивка с два гола преднина, благодарение на Роберт Левандовски.

В средата на втората част Ариен Робен вкара отсъдената за нарушение срещу себе си дузпа, а секунди преди това Хартерц беше изгонен. Малко по-късно се разписаха Франк Рибери и влезлият като резерва Митчел Вайзер.

В 86-тата минута Робен вкара втория си гол в мача, получавайки хубаво подаване от Рибери. Така "лалето" завърши мача с два гола и две асистенции.

Байерн Мюнхен събра 55 пункта и се откъсна с 11 точки на върха, но вторият Волфсбург има мач по-малко. Падерборн е над чертата с 23 точки в актива си.


Новаците започнаха много агресивно дори когато трябваше да се защитават и още в самото начало Ариен Робен се превиваше от болка след грубото влизане на Хартерц. Албан Меха отправи първия удар в мача, но той се оказа неточен.

В средата на първото полувреме Байерн Мюнхен откри резултата при първото си положение в двубоя. Ариен Робен копна много хитро зад защитата и Роберт Левандовски се откъсна сам срещу вратаря. Полякът можеше да подаде вляво към свободния Томас Мюлер, но все пак реши да завърши сам в плътен удар по земята, успявайки да мушне топката между краката на Крузе.

Малко след това Франк Рибери пробва хубав удар от въздуха при изпълнение на корнер, но се получи рикошет, който спаси домакините. Томас Мюлер дебнеше наблизо, но не стигна до топката. Спорна засада на Ариен Робен пък лиши холандеца от попадение след прекрасно спиране на гърди...

В 37-та минута Байерн удвои аванса си. Мюлер отправи прострелно центриране в наказателното поле, но никой не успя да засече. Рибери подае отляво към малкото наказателно поле, където Роберт Левандовски подложи крака си и прати кълбото в мрежата.

Към края на първото полувреме Ариен Робен пробва късмета си от дистанция, но шутира встрани.

След подновяването на играта Падерборн изпълни заучено положение и Качунга остана на стрелкова позиция. Бадщубер обаче се хвърли смело и блокира удара му. Меха пробва прехвърлящ удар от 30 метра, но прехвърли не само Нойер, но и вратата.

Бе изминал час игра, когато Хартерц фаулира Робен в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. За капак той даде малко пресилен червен картон на футболиста на Падерборн. Холандецът застана зад топката и реализира с плътен удар в левия ъгъл. Това бе 15-и гол за холандеца в първенството през този сезон и той излезе еднолично на върха в листата на голмайсторите.

В 72-та минута авансът на баварците стана още по-внушителен. След центриране отдясно топката бе отклонена от Робен към Франк Рибери, който нанесе безпощаден удар в долния десен ъгъл.

При една от следващите си атаки Байерн вкара и пети гол, автор на който стана влезлият като резерва Митчел Вайзер. Той получи дълъг пас от Себастиан Роде и прехвърли вратаря по изкусен начин.

Четири минути преди края Робен вкара втория си гол в мача, засичайки в малкото наказателно поле подаването на Франк Рибери отляво.В добавеното време шут на Робен мина встрани.


Падерборн - Байерн Мюнхен  0:6

0:1  Роберт Левандовски - 24'

0:2  Роберт Левандовски - 37'

0:3  Ариен Робен - 63', дузпа

0:4  Франк Рибери - 72'

0:5  Митчел Вайзер - 78'

0:6  Ариен Робен - 86'

 

Червен картон: Хартерц - 62'


Падерборн: Крузе, Хайнлот, Лопес Гомес (Вранчич - 75'), Хартерц, Хюнемайер, Руп, Циглер, Бакалорц (Пепич - 71'), Меха, Коч, Качунга (Лакич - 59')

Байерн: Нойер, Боатенг, Бадщубер, Рафиня (Вайзер - 75'), Алаба, Бернат (Данте - 78'), Алонсо (Роде - 73'), Рибери, Робен, Мюлер, Левандовски