Защитникът на Байерн Мюнхен Меди Бенатия счита критиките към него за пресилени. Баварците се изръсиха с близо 30 милиона евро за мароканеца, който не може да оправдае очакванията към него.

При гостуването на Манчестър Сити Бенатия направи груба грешка и беше изгонен рано-рано, оставяйки своите с човек по-малко още в 20-тата минута. След мача почетният президент и посланик на Байерн Франц Бекенбауер остро разкритикува африканеца, наричайки го "тъп".

"Аз не съм машина. Още от самото начало на престоя ми тук към мен се изливаше критика, дори още преди първия ми мач за отбора", сподели Бенатия пред списание "Шпорт Билд".

"Хората постоянно говореха за това колко пари е платил Байерн за мен. Това е абсурдно. Останах много изненадан от критиките на Франц Бекенбауер към мен."

"Никога не съм се срещал с него и не сме разговаряли един с друг. Беше ми много трудно да се справя с всичко това, та това беше първият червен картон в кариерата ми. Спортният директор Матиас Замер ме успокои след това", завърши Бенатия, чийто договор с мюнхенци изтича през 2019 година.