Централният бранител на Байерн Мюнхен Джером Боатенг е отказал предложение на Барселона през лятото, разкри самият той пред списание "Шпорт Билд".

Както е известно, каталунците отчаяно търсеха футболист на този пост след отказването на капитана си Карлес Пуйол и в крайна сметка прибегнаха до паническия ход да вземат Жереми Матийо за цели 20 милиона евро и чупливия Томас Вермаелен за 10 милиона евро.

Последният дори не е направил своя дебют за клуба заради поредица от мускулни травми и към момента е единственият контузен футболист на Барса.

"Нямам представа какви точно бяха детайлите и каква сума е извадил Барселона за мен, но е вярно, че те искаха да ме купят", разкри Боатенг.

"Интересът на голям клуб като Барселона ме ласкае, но в наши дни вече не си тръгваш от Байерн в посока Барселона, ако искаш да спечелиш Шампионската лига."

"В Байерн играя за един от четирите най-големи отбора в света. За един германски футболист няма по-добър клуб от Байерн Мюнхен."

"Ще бъда доволен да остана тук още дълго време и да завърша кариерата си в Байерн, спечелвайки много трофеи", пожела си още Боатенг, чийто контракт с баварците изтича на 30 юни 2018 година.