Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола отрече слуховете, че ще поеме Манчестър Сити от лятото. Той е свързван и с бившия си клуб Барселона, като медиите в Испания го спрягат за директор, ако Жоан Лапорта спечели президентските избори през лятото.

"Манчестър Сити? Не съм получавал никакви оферти и не очаквам такива. Много съм доволен в Байерн и се надявам да работя в този изключителен клуб и през следващия сезон", каза Гуардиола.

"Имам действащ договор за още година и половина, смятам да го изпълня. През лятото ще се съберем с ръководството и ще обсъдим ситуацията. Тук съм щастлив. Мога да остана още три, пет или четири години в Байерн. "

"Винаги се страхувам, опасявам се какво може да се случи по време на мач. Винаги мисля за това. Аз съм песимист, но така е по-добре. Оптимистът е твърде спокоен. А един треньор не трябва да бъде спокоен", каза още испанецът.

Договорът на Гуардиола с баварския колос изтича в края на следващия сезон и към момента той не дава индикации, че иска да го удължи.