Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола остана доволен след победата с 2:0 над Айнтрахт Брауншвайг, която прати баварците на четвъртфиналите за купата на Германия.

Още по темата

 

"Разбрах колко трудно е в тази надпревара. Брауншвайг се представи супер. Още преди това ме питат колко гола ще вкараме - пет, шест или седем. Но снощи се получи една добра демонстрация, ние трябва винаги да имаме респект към противника", каза Гуардиола.

"Отборите от Втора Бундеслига притежават по-малки качества, но пък за сметка на това играят с голямо сърце. Ние не бяхме в най-добрата си форма, но въпреки това успяхме да контролираме развоя на срещата. Доволен съм, че се класираме за следващия кръг."

"Сега трябва да се подготвим добре за най-важната седмица до момента през този сезон. Имаме мачове с Хановер, Шахтьор Донецк и Вердер Бремен."

Испанецът коментира и острата реакция на Франк Рибери, който изрита без топка съперников футболист заради остро влизане.

"Разбира се, че трябва да контролираме това. Мач като снощния е финал, в ШЛ също е така. Или се вътре, или излиташ. Франк е личност с характер, той е голям боец и иска винаги да се представя добре."

"Дори когато не играе добре, той тича здраво и дава всичко за отбора. През този сезон два пъти играхме с човек по-малко - срещу Сити и Шахтьор, когато червени картони получиха Бенатия и Алонсо. На това високо ниво винаги е трудно, но за в бъдеще не трябва да го допускаме", каза още Пеп.