Днес Пепе Рейна направи своя дебют за Байерн Мюнхен в Бундеслигата, като по този начин 32-годишният страж постави рекорд.

Още по темата

 

Испанецът е първият вратар в историята, който е играл в четирите най-силни първенства на Стария континент - Ла Лига, Висшата лига, Бундеслигата и Серия А.

Националът записа над 100 мача в Ла Лига с първите клубове в своята кариера Барселона и Виляреал. През 2005 година той премина в Ливърпул и за осем сезона в клуба изигра 284 мача във Висшата лига.

През миналия сезон Пепе игра под наем в Наполи, където беше прибран от бившия си мениджър на "Анфийлд" Рафа Бенитес. В Серия А вратарят записа 29 мача.

През лятото Рейна премина в Байерн като свободен агент, но трябваше да чака досега, за да дебютира. Ибериецът прие спокойно ролята си на резерва на най-добрия вратар в света Мануел Нойер.

Интересното е, че на официалната страница на Байерн в интернет отразиха дебюта на Рейна за баварците, но объркаха неговата възраст. Според мюнхенци Пепе вече е навършил 33 години, макар да е роден на 31 август 1982 година.