Ще излезе ли Байерн Мюнхен с оферта за звездата на Волфсбург Кевин Де Бройне е въпросът, който вълнува германските любители на футбола от вчера.

Още по темата

 

Списание "Шпорт Билд" излезе с информацията, че баварците ще вземат белгиеца в края на другия сезон, а самият футболист днес си позволи лек флирт, изразявайки готовност да си стегне багажа при интерес от голям клуб.

Мюнхенският вестник "tZ" задава реторичният въпрос "Този човек ли ще реши дали Де Бройне отива в Байерн"?

Кой всъщност е "този човек"?

Изданието публикува снимка, на която в братска прегръдка са спортният директор на мюнхенци Матиас Замер и изпълнителният директор на концернът "Фолксваген" Мартин Винтеркорн.

Както е известно, Волфсбург и изцяло собственост на автомобилната компания и практически разполага с неограничен ресурс.

Деликатният момент обаче идва оттам, че Винтеркорн е част от надзорния съвет на Байерн Мюнхен и има пряк интерес от още по-силен германски шампион. Той има силни позиции и в "Ауди", който държи 8.33% от акциите в Байерн.

Ситуацията не е описана като конфликт на интереси, но се доближава до това понятие. Особено като се вземат под внимание шампионските амбиции на "вълците".

За този сезон е късно, но те вече точат зъби на Байерн за следващата кампания, след като разкъсаха шампиона с 4:1 на свой терен преди близо два месеца.