Финансовият директор на Байерн Мюнхен Ян-Кристиан Дреесен подчерта, че баварците са в състояние да пръснат цели 100 милиона евро само за един играч и по този начин да се конкурират с най-големите акули на пазара.

"Да, ние можем да платим 100 милиона евро за един футболист. Не искам да казвам "не", за да не ми се налага да се коригирам след време", сподели финансовият шеф на мюнхенци пред списание "Кикер".

"До момента Байерн Мюнхен е успял да привлече всеки един футболист, когото сме искали в редиците си. Удовлетворили сме всяко едно желание на Пеп Гуардиола. Мнението на треньора кой играч ще пасне на отбора е важно за нас."

"В случая с Тони Кроос ние можехме да си позволим да му увеличим заплатата и да ни останат пари в портмонето, но понякога е важно да поставиш ясна граница. Не сме действали без знанието на Гуардиола за трансфера на Кроос."

"В наши дни топ-играчите са по-скъпи отпреди. Във Висшата лига ще имат на разположение 3 милиарда евро от телевизионни права на сезон. Бъдете сигурни, че там заплатите на играчите няма да спаднат."

"В Байерн трябва да се грижим още по-интензивно за футболистите и няма как да вземем някой, който иска да получава максимална заплата."

"Не може държавата - световен шампион да има изключително атрактивно първенство и в същото време отборите от Бундеслигата да получават най-малки приходи от телевизионни права сред петте водещи първенства в Европа."

"Така нашите отбори няма как да бъдат конкурентоспособни в евротурнирите. При нас в Байерн двуцифрените заплати в милиони евро ще останат, макар таванът на заплатите да не е достигнат все още."

"Смятам, че нашите приходи ще се увеличават. В мача срещу Гуанджоу на световното клубно първенство през 2013 година над 100 милиона китайци са гледали срещата. Ако и 1% от тях си купят шапка на Байерн, ние ще разполагаме с огромен потенциал и ще се позиционираме така, че да останем конкурентоспособни", добави Дреесен.