Бившият германски национал Юрген Колер вече не харесва Марио Гьотце, откакто офанзивният полузащитник напусна Борусия Дортмунд в посока Байерн Мюнхен.

"Трябва да го кажа открито - Марио Гьотце изобщо не ми харесва, откакто е в Мюнхен", сподели Колер пред списание "Кикер".

"Неговите голови показатели са добри, но ми липсва радостта в играта му и изключителните действия. За мен той беше по-добър играч в Дортмунд."

"Навярно всичко това може да се дължи на натиска и напрежението, които той изпитва в Мюнхен. Там са готови да те обесят на най-близкото дърво, ако веднъж завършиш втори", добави Колер, който е носил екипа на Байерн от 1989 до 1991 година.

"Навярно затова Марио не е толкова освободен. Роберт Левандовски? За мен той все още е сред тримата най-добри нападатели в Европа. Той трябва да остане спокоен, ако му се случи отново да остане на пейката. Но във всяка тренировка Роберт трябва да показва, че без него нещата няма да се получат."

"В Дортмунд могат да си стъпят на краката със силен пролетен полусезон и да поправят това, което сами разрушиха през есента. Но с тези играчи ще им бъде трудно да се върнат отново най-горе в класирането."

"На вратата трябва да има промяна. По фланга не виждам Шмелцер и Дурм да играят на най-високо ниво. Пишчек имаше толкова много малшанс, че ще му бъде трудно да си върне формата. Пожелавам му да успее."

"Централните защитници Хумелс и Суботич не играят на най-високо ниво от две години, защото бяха контузени в дълги периоди. Да се върнеш там, където си бил, отнема доста сили. Обамеянг се справя много добре, но Борусия има нужда от топ-нападател", допълни Колер, който е европейски шампион с Германия от 1996 година и европейски клубен първенец с Борусия Дортмунд година по-късно.