Резервният вратар на Байерн Мюнхен Пепе Рейна е щастлив от факта, че търка пейката на баварците, вместо тази на бившия си отбор Ливърпул.

Испанският футболист се оказа ненужен на стадион "Анфийлд" и през миналия сезон игра под наем в италианския Наполи. През лятото пред него имаше два варианта - да се завърне при "мърсисайдци" или да да подпише с Байерн.

И в двата случая Рейна нямаше шансове да бъде титуляр, като се има предвид, че мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс иска да налага Симон Миньоле.

"Трябваше да взема решение дали да остана в Ливърпул, след като приключи договорът ми за наем с Наполи, и тогава Байерн ме потърси", сподели Рейна пред списание "Кикер".

"Не е лесно да подсилиш клуб, в който си наясно, че ще бъдеш резерва. Бях наясно, че Мануел Нойер и №1 на вратата на Байерн."

"Но възможността да се върна в Ливърпул не изглеждаше добра за мен. Предпочитах да стана част от голям клуб като Байерн и да стоя на пейката тук, вместо да бъда резерва в Ливърпул."

"И до момента си изкарвам страхотно. Уча се много от Нойер и от Пеп Гуардиола. Освен това ние все още можем да спечелим требъл."

"Моят договор с Байерн изтича след две години. Намирам се в голям клуб и съм щастлив да бъда част от него. Винаги искам да играя, но към този момент моето бъдеще е свързано с Байерн."

"Ще видим дали ще получа оферти от други клубове, но към момента пред мен няма други опции", добави Рейна, който стана първият вратар, играл в четирите най-силни първенства на Стария континент.