В събота нападателят на Байерн Роберт Левандовски за първи път ще излезе срещу бившия си тим Борусия Дортмунд на стадион "Сигнал Идуна Парк", откакто премина в Мюнхен.

Още по темата

 

Според капитана на полския национален отбор по футбол "жълто-черните" са твърде зависими от голямата си звезда Марко Ройс, който често е извън терените заради балтии на съперниците.

"Винаги, когато съм играл с Марко, нещата са се получавали добре. Но когато той не беше на терена, тогава имахме проблеми", каза Левандовски пред "Евроспорт".

"Още тогава забелязах зависимостта на отбора от Марко. Но Борусия купи нови нападатели и се подсили в отбрана. На теория отборът е добър. Не мога да си обясня защо имаха такива лоши резултати."

"Като страничен наблюдател ми е трудно да обясня кризата в Дортмунд, но на хартия отборът е дори още по-силен отпреди."

"Спомням си за времето, в което практически имахме 12 основни футболисти, които играеха във всички мачове. Сега скамейката на тима е много по-дълга, но се получи някакъв проблем."

"Не се чувствам по-малко значим в Байерн. Нашата сила се дължи на факта, че винаги има двама или трима играчи, които са готови да поведат отбора, когато останалите нямат добър ден", завърши Левандовски.

Да си припомним кадри от двубоя между Байерн и Борусия от есента, завършил при резултат 2:1.

Марко Ройс и Левандовски преди мача:

Реакцията на Ройс след мача: