Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери смята, че звездата на Волфсбург Кевин де Бройне не би паснал на германския първенец.

"Той е страхотен играч, но когото го гледам, осъзнавам, че е различен от Ариен Робен и мен. Той не взима топката, за да дриблира напред и не обича да има съперници срещу себе си", каза Рибери пред списание "Шпорт Билд".

"Де Бройне е силен тогава, когато играе на контраатака и има свободно място пред себе си. Но играчите на Байерн рядко имат много свободно пространство пред себе си, най-много три-четири метра."

"Но Кевин е добър футболист и може да се научи. Играчи като мен и Ариен не се намират много често по света, при цялото ми уважение към останалите. Разбирам, че Байерн мисли за евентуалните ни наследници в отбора, но с Ариен още не сме приключили. Но ако един ден Байерн вземе заместник на някой от нас, нека е Еден Азар."

"Той винаги напада и му харесва да преодолява противниците. Но той играе в Челси и на Байерн ще му излезе скъпо", каза още французинът, който коментира и скандала от 2013 година, когато удари Ариен Робен с юмрук.

"Точно преди полувремето на мача с Реал в Шампионската лига ние получихме право да изпълним пряк свободен удар в близост до вратата. Беше изпълнение за играч с десен крак."

"Юп Хайнкес беше решил, че при изпълнение на пряк свободен удар с десен крак или аз, или Тони Кроос трябва да застанем зад топката. При изпълнение за ляв крак, Ариен стреляше. Така че това беше решение между мен и Тони."

"Ариен се намеси и каза, че Тони трябва да шутира. Аз бях много ядосан и малко след това се прибрахме в съблекалнята за почивка. Аз се бях разгорещил, също и Ариен. Тогава се случи..."

"Но съм много доволен от нашите взаимоотношения сега. Жалко е, че не бяхме такива приятели в началото, както сега. С него имахме някои спорове. Но днес сме приятелчета и се забавляваме заедно."

"Ариен знае колко важни сме с него за Байерн. Винаги съм казвал, че няма значение кой вкарва головете, или кой има повече асистенции между нас. Не завиждам за головете му, защото става дума за Байерн", добави Франк.