Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам изрази желание наставникът на баварците Пеп Гуардиола да удължи договора си, който изтича през лятото на 2016 година.

"Гуардиола трябва да подпише нов договор с Байерн. Разбира се, че той трябва да преподпише. Гуардиола е страхотен треньор. Пожелавам си да завърша кариерата си под негово ръководство тук в Байерн Мюнхен", постанови халф-бекът пред вестник "Мюнхнер Меркур".

"Но към момента не става дума за това какво иска клубът, или пък ние - играчите. Да си треньор е много интензивна работа, а в Байерн напрежението е още по-голямо, отколкото на друго място."

"Да тренираш отбор като Байерн коства много енергия, особено когато притежаваш работоспособността и отношението на нашия треньор. Ние трябва да му дадем нужното време да реши своето бъдеще. Той заслужава да спечели Шампионската лига с Байерн. "

"Но всички ние сме много добре запознати колко е трудно да го сториш. Всичко в този турнир може да се реши от един-единствен мач и това дали ще имаш ден или не. Но ако не спечелим турнира този сезон, той ще получи нов шанс", увери Лам.