Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола подчерта на няколко пъти, че доминацията на домашната сцена не може да задоволи баварците и че целта си остава спечелването на всички трофеи.

Още по темата

 

Утре петкратният европейски шампион приема Порто в 1/4-финален мач-реванш на Шампионската лига, като иберийците имат комфортен аванс от 3:1 след първия двубой.

"Сигурен съм в нашите възможности. Ще опитаме и ще видим какво ще стане. Трябва да наваксаме два гола пасив. Винаги избирам титулярния състав един час преди даден мач", започна Пеп Гуардиола на днешната пресконференция.

"С колкото повече футболисти разполагаме, толкова по-добре. Филип Лам се завърна, Бастиан Швайнщайгер ще тренира днес наравно с останалите за първи път от 2-3 седмици насам. Днес ще се видя с Рибери, но не мисля, че Франк може да играе. Говоря с нашия лекар, който е на Зебенер Щрасе."

"Тук в Мюнхен научих много за футбола, когато става дума да играеш със сърце и отдаденост. Ние сме на крачка от класиране на финала за Купата на Германия, на една крачка от титлата в Германия и ако в събота победим Херта, ставаме шампиони."

"Имахме много проблеми, но най-голямата ми победа е да видя в състава си тези играчи, които показват сърце на терена. Зная в кой клуб се намирам и тук не е достатъчно да спечелиш титлата и купата. Само требълът е напълно достатъчен."

"В големите клубове е така, същото беше и в Барселона. Аз се гордея от ситуацията, в която се намираме. Доволен съм, че тренирам тези футболисти и от нещата, които постигнахме този сезон. Сигурен съм, че утре имаме своите шансове да продължим. Усещам голям стимул преди този двубой."

"Моето бъдеще? След мача срещу Порто ще тренираме на Зебенер Щрасе. В четвъртък сме почивка, в петък пак имаме тренировка. В събота ще се опитаме да победим Херта и да станем шампиони. И следващия сезон ще работя тук."

"Изключително е това, което моите футболисти постигнаха. В други клубове е добре, но тук трябва да печелиш винаги требъл. Никога, никога, никога няма да забравя до края на живота си как всички в този клуб винаги даваха всичко от себе си. И то не само играчите. Тези футболисти ще бъдат моите герои до края на живота ми."

"Няма да споделя какво казах на играчите си в съблекалнята след победата над Хофенхайм. Това, което си говорим, остава между нас. Много съм горд с тях. Когато печелиш в големите отбори си гений, но когато загубиш, имаш доста проблеми. Но аз нямам проблем с това, все пак съм треньор и това е част от професията."

"Щастлив съм, че съм тук преди утрешния мач. Ще бъда нещастен само ако видя моите футболисти да не тичат и да не се борят. Жалко е, че допуснахме толкова грешки в Порто. Но това е футбол, случва се. Утре трябва да рискуваме повече. Нормално е след такъв резултат в първия мач. Разбира се, че съм оптимист на 100%, но също така съм реалист. Не е лесно да наваксаш пасив от 1:3 в ШЛ."

"Ариен Робен се опитва да се върне колкото се може по-скоро, за да ни помогне. Ние сме в това положение и заради Ариен Робен. Той и неговите качества ни липсват. Трябва да контролираме краката си, да използваме главите си. Това е най-важното."

Гуардиола коментира и новият треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел, който поема "жълто-черните" от лятото: "С него се видяхме в Мюнхен и обядвахме заедно. Поздравявам го за работата, която ще започне в Борусия Дортмунд. Но от срещата ни не сме говорили един с друг".