Байерн Мюнхен - Порто, 1/4-финален мач-реванш на Шампионската лига. Вторник, стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна

Защитници: Боатенг, Бадщубер, Данте, Рафиня, Бернат, Лам

Полузащитници: Алонсо, Швайнщайгер, Гьотце, Тиаго Алкантара, Роде, Вайзер, Гаудино, Шол

Нападатели: Мюлер, Левандовски, Писаро, Курт

Контузени: Щарке, Рибери, Робен, Алаба, Бенатия, Хави Мартинес

Под въпрос: Бернат

 

Групата на Порто:

Вратари: Елтон, Фабиано, Рикардо Нунеш

Защитници: Инди, Майкон, Маркано, Рейес, Рикардо Перейра

Полузащитници: Каземиро, Брахими, Кинтеро, Евандро, Ерера, Торес, Невес

Нападатели: Куарешма, Джаксън Мартинес, Ернани, Пасиенсиа, Абубакар

Контузен: Тейо

Наказани: Алекс Сандро, Данило

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен е изправен пред едно от най-големите предизвикателства за последните години, защото момчетата на Пеп Гуардиола загубиха първата среща с 1:3, демонстрирайки безобразна игра.

От фаворит за спечелване на турнира, баварците се превърнаха в почти сигурен изпадащ, а историята също не е на тяхна страна: четири пъти досега Байерн е губил като гост първата среща с два гола разлика в евротурнирите. И неизменно е отпадал.

Само веднъж от 11 опита Байерн е продължавал напред в евротурнирите след загуба с два гола в първия мач. Това се случва през сезон 1988/89 срещу Интер, когато след загуба с 0:2 в Мюнхен следва успех с 3:1 на италианска земя.

За девети път Байерн се изправя в елиминационен двубой срещу португалски противник. До момента мюнхенци винаги са успявали да се класират за следващия кръг.

Порто е играл 15 пъти на германска земя, записвайки три победи и седем поражения. "Драконите" са гостували два пъти в Мюнхен: 1:1 през 1991 година и 1:2 през 2000 година. Подобен резултат би бил достатъчен на иберийците да елиминират своя опонент.

Капитаните на Байерн Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер се завърнаха в групата, справяйки се съответно със стомашен вирус и грип. Хуан Бернат до последно ще бъде под въпрос заради контузия в глезена, но навярно ще играе.

Слабото представяне на португалска земя може да се обясни с липсата на основни футболисти, натрупаната умора и слабата форма на неубедителния Данте, който навярно ще бъде разкаран през лятото. В лагера на Порто Данило и Алекс Сандро са наказани, а Тейо е измъчван от мускулна контузия.

Особено осезаема е липсата на Ариен Робен и Франк Рибери, без които баварският колос е лишен от скорост и острота. Марио Гьотце и Роберт Левандовски са далеч от нивото си, което показваха в Борусия Дортмунд, като голяма част от попаденията на поляка с екипа на мюнхенци са на празна врата.

Докато Байерн беше нервен и объркан в първия мач, Порто демонстрира впечатляваща динамика и грамотност. На стадион "Алианц Арена" очакваме силен домакински натиск, опасни португалски контраатаки, открита игра и много голове.

С оглед моментното състояние на двата тима и пълният лазарет в Мюнхен, едно отпадане на Байерн няма да бъде чак такава сензация. Ще потърсим изненадата и ще заложим на резултат, който удовлетворява португалците.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Порто 3:2