Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер призова своите съотборници да не се втурват безразсъдно в атака в утрешния реванш срещу Порто.

Баварците изненадващо бяха пометени с 3:1 на португалска земя и са изправени пред отпадане на четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Ние трябва да играем умно и да не предприемаме камикадзе-тактика. Дори ако на почивката няма голове, все още ще имаме шансове да продължим напред", сподели Мюлер на пресконференция днес.

"Разбира се, че сме под напрежение и го усещаме, но за нас е добре да имаме предизвикателство, с което да се захванем. Аз обичам да съм под напрежение. Наясно сме какво би означавало едно отпадане за нас."

"Важното е да останем фокусирани и да вкараме поне два пъти. Аз съм позитивен. Ние показахме напоследък, че сме способни да се борим до самия край."

"Уверен съм, че ще победим, но не мога да ви кажа защо. Победа с 2:0 срещу Порто у дома не би била чудо, нали? Не е лесно да се справяш с негативния натиск. Но в края на краищата това е футболен мач. Ще обсъдим с треньора някои неща, които не ни се получиха в Порто."

"Отборният дух е на много високо ниво, но нямам представа дали ще окаже влияние върху мача утре. Има толкова много неща, които мога да окажат влияние на един мач, затова е невъзможно напълно да планираш един двубой", каза още Мюлер.