Почетният президент и посланик на Байерн Мюнхен по света Франц Бекенбауер удари рамо на треньора Пеп Гуардиола, който е остро критикуван от медиите в Германия. Баварците са изправени пред отпадане в Шампионската лига, а за капак именно испанецът е в основата на напускането на дългогодишния лекар на тима Мюлер-Волфарт.

"Дали Гуардиола е провал? Не. Според мен би било доста драстично да даваме подобно определение", започна своя коментар Кайзера пред вестник "Билд".

"Разбира се, че в Шампионската лига трябва да покажеш най-добрата си игра. ние се провалихме в три от четири мача. Байерн беше победен два пъти от Реал Мадрид миналата година. Още не сме забравили загубата с 0:4."

"Нито един футболист на Байерн не достигна своето обичайно ниво срещу Порто. Но мога да кажа следното: все още имам пълно доверие на Гуардиола, макар ситуацията да е доста сложна."

"Нашият отбор не се представи добре в Порто и загуби заради индивидуалните грешки. Не можем да си позволим нещо подобно още веднъж. Прогнозирам победа с 3:1 в редовното време. Ще продължим след изпълнение на дузпи", допълни спечелилият всеки един отборен и индивидуален приз във футбола Бекенбауер.