Почетният президент и посланик на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер призна, че баварците често са обсъждали варианта един ден Юрген Клоп да застане начело на тима.

Както е известно, през 2008 година Клоп беше един от вариантите да наследи Отмар Хитцфелд на стадион "Алианц Арена", но тогава мюнхенци се спряха на Юрген Клинсман.

"Разбира се, че мога да си представя Юрген Клоп като наследник на Пеп Гуардиола в Байерн. Още докато аз бях президент на Байерн, много често сме обсъждали Клоп и бяхме на мнение, че той ще пасне много добре на отбора. Клоп със сигурност е актуална тема за Байерн", каза Кайзера пред телевизия "Скай".

"Въпросът е колко дълго ще остане Гуардиола в Мюнхен. Аз си пожелавам да остане много дълго време, но това, че Клоп е интересен за Байерн не подлежи на никакво съмнение."

"В мача срещу Борусия утре трябва да играем безупречно, в противен случай нещата може и да се развият зле. Очаквам много от Дортмунд, защото отборът отново започна да играе силно. А новината за отказването на Юрген Клоп ще бъде допълнителна мотивация за играчите. Те ще искат да го изпратят с трофей."

Спечелилият всичко във футбола като футболист и треньор Бекенбауер, който е двукратен носител на Златната топка, коментира и предстоящите сблъсъци на Байерн с Барселона на полуфиналите в Шампионската лига.

"Гуардиола познава и най-малките детайли на Барселона. Ако Байерн играе така, както срещу Порто в реванша, тогава ще има шанс да се класира на финала. Но само, ако играе толкова добре."

"Лионел Меси е божествен футболист, какъвто не е имало от дълго време. Целият отбор се върти около него. Ако Байерн успее да неутрализира Меси, тогава ще има шанс", добави Кайзера.