Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола сподели преди утрешния полуфинален сблъсък с Борусия Дортмунд на полуфиналите за Купата на Германия, че изпитва огромен респект към наставника на гостите Юрген Клоп.

Още по темата

 

"Снощи си бях вкъщи и изгледах последните минути на мача между Гладбах и Волфсбург. Трябва да поздравя моите момчета за спечелването на титлата. Тя е най-вече за играчите и аз им благодаря много", започна Гуардиола на днешната пресконференция.

"Разбира се, че все още съм гладен за успехи, показал съм го. През този сезон показахме постоянство и последователност, но утре ни предстои истински финал - мачът срещу Дортмунд. Имаме нужда от нашите фенове на нашия стадион."

"Срещу Дортмунд и Юрген Клоп винаги е било трудно и аз имам високо мнение за тях. Ние губихме и печелихме срещу тях, но винаги сме играли агресивно. Това е нормално, когато се изправяме един срещу друг."

"Дали Юрген Клоп ще ми липсва? За мен беше приятно да се боря срещу него и отбора му. Понякога губихме, друг път печелихме. Той е много готин тип и с него изпитваме огромно взаимно уважение. За мен беше чест да се изправя срещу него. Според мен скоро Клоп отново ще тренира голям отбор и отново ще се изправим един срещу друг."

"За Борусия Дортмунд мачът утре е последна възможност да спечели трофей през този сезон. При победата ни с 1:0 за първенство в Дортмунд те бяха по-добри от нас, но ние спечелихме. Утре ние трябва да покажем по-добра игра."

"Поздравявам Бастиан Швайнщайгер за осмата му титла на Германия с Байерн. Бъдещето му зависи от него самия. Само той може да реши какво ще прави. Дали ще остане една, две или три години... Той дълго време беше контузен и игра малко. Няма какво да говорим за неговите качества."

"Не зная дали Швайни ще играе и утре срещу Дортмунд. винаги решавам това в деня на мача. Така беше и през последните седмици. След последната ни тренировка преди мач взимам окончателно решение."

"С удоволствие бих спечелил титлата не през март, а още през ноември, но това е невъзможно. Момчета, моля ви!... О, извинете.. не разбрах въпроса. Не може да сравнявате тази титла с миналогодишната. Ситуацията сега е напълно различна", добави Пеп, който се изгуби в превода и затова се ядоса на журналистите.

"Мачът ни в Дортмунд навярно беше най-слабият през целия сезон, но ние победихме. През последните два месеца имахме доста проблеми, това беше особен период."

"Ако Ариен Робен е здрав, ще играе. Неговите качества са важни за нас. Басти и Меди Бенатия също се завърнаха. Това е добре. Хави Мартинес навярно също ще може да играе няколко минути. Рафиня не можеше да тренира, ще видим дали ще е в състояние да играе. Рибери е по-добре, но отпада за неопределено време", допълни Гуардиола.