Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е готов да излезе с маска на лицето в сблъсъка от полуфиналите на Шампионската лига срещу Барселона в сряда.

Още по темата

 

Полякът публикува снимка, на която е с черна маска и макар да е навел глава, гледайки надолу, дава позитивен знак с вдигнати палци на двете ръце.

Нападателят е с черна фланелка на "Найк" (основен конкурент на спонсора и акционер в Байерн "Адидас". Надписът на фланелката е добре познатото рекламно послание: "Направи го".

Под снимката в социалната мрежа Туитър стрелецът е написал "Готов за следващото предизвикателство", докато във Фейсбук е написал "Ново оборудване за новото предизвикателство".

Както е известно, полякът получи счупване на носа, счупване на горната челюст и мозъчно сътресение в мача срещу бившия си отбор Борусия Дортмунд за Купата на Германия. Той беше изблъскан от вратаря на гостите Мич Лангерак при борба за висока топка.

Днес Левандовски не беше в състояние да тренира с останалите си съотборници в Мюнхен и официалната информация е, че до последно ще бъде под въпрос за мача с Барса.

Самия футболист има огромно желание да започне дори като титуляр на стадион "Ноу Камп". С оглед липсата на четирима основни футболисти (Алаба, Рибери, Робен, Бадщубер) и безбройните пропуски на Марио Гьотце, почти сигурно Гуардиола ще хвърли Роберт още от първата минута в битката с бившия си отбор.