Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер е сигурен, че треньорът Пеп Гуардиола знае рецептата за победа срещу бившия си отбор Барселона. Двата тима излизат един срещу друг на полуфиналите в Шампионската лига в сряда, като каталунците са домакини в първия двубой.

"Ние знаем силните им страни. Барса разполага с футболисти от най-висока класа. За един защитник не е най-приятното да излезе срещу дриблиращия Меси. Но нашият треньор познава този отбор по-добре от всеки друг и ще ни даде рецептата в ръцете. Останалото ще трябва да свършим ние", каза Мюлер, цитиран в сайта на баварците.

"Да, последните две победи на Барса са с 6:0 и 8:0, но и ние записахме големи победи този сезон. И без последните им резултати бяхме наясно, че Барселона е сред най-добрите отбори в света. Барса изрита от ШЛ два топ-отбора. Но аз съм оптимист. Вярвам в нашите възможности, отиваме там за победа."

"Няма значение кой е фаворит. И без това сме под напрежение. Ако отпаднем, нашите фенове и всички хора няма да си кажат "е, добре, все пак това беше Барселона". Не, всички ние имаме очаквания, ние сме Байерн. Няма да се скрием."

"Мачът с Барселона е особен, без съмнение. Но за мен тази ситуация не е необичайна, защото ми е пети полуфинал в турнира за последните шест години. Двете победи с 4:0 и 3:0 над Барса отпреди две години бяха страхотно изживяване, ние играхме брилянтно и изумихме света. В сряда със сигурност ще изляза с позитивни чувства на този стадион."

"Кое прави стадион "Ноу Камп" специален? Това, че зрителите на горните редове не виждат нищо (смее се). Не, сега сериозно - това е впечатляващо, нещо огромно. Със сигурност ни очаква мач, от който да ти настръхне кожата", добави Томас.