Полузащитникът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо смята, че Кристиано Роналдо е по-добър от звездата на Барселона Лионел Меси, срещу когото ще се изправи утре на полуфиналите в Шампионската лига.

Още по темата

 

"И двамата са невероятни футболисти, само трябва да видите броя на головете, които вкарват. Докато бях в Реал Мадрид, за мен Кристиано беше по-добрият футболист", каза Чаби Алонсо.

"Меси е страхотен футболист и няма да ни бъде лесно да го спрем, но ще опитаме. Преди няколко дни казах, че Лионел Меси е страхотен футболист, но това трябва да се докаже на терена."

"Играл съм доста пъти срещу Барса през годините, но този път ще е различно. Надяваме се да изиграем добър мач. Осъзнаваме, че това е специален мач за Гуардиола, защото той тук той е бил фен, футболист и треньор. Със сигурност ще изпита силни чувства. Ние знаем, че трябва да сме в най-добра форма."

"Пред нас стои огромно предизвикателство, излизаме срещу силен противник. Не си търсим извинения в контузените футболисти, но щеше да е по-добре, ако всичките ни играчи бяха налични. Но без извинения! Излизаме със същата мотивация."

"Изпитвах голям респект към Гуардиола, когато бяхме съперници, но сега се борим на един фронт. За мен е привилегия, че съм работил както с Моуриньо, така и с Гуардиола", допълни Чаби.