Бившият вратар на Реал Мадрид Бодо Илгнер е на мнение, че срещата между Пеп Гуардиола и Лео Меси тази вечер ще бъде "семейна", като такава между баща и син.

Още по темата

 

"Гуардиола е изключително уважаван в Испания и хората със сигурност няма да гледат на него като на враг", сподели Илгнер пред вестник "АС".

"Разбира се, че феновете на Барса гледат на него като на съперник, защото сега води Байерн Мюнхен, а този отбор винаги е сред претендентите в Шампионската лига."

"Да излезе срещу Барса ще бъде емоционален момент за Пеп, защото той създаде този отбор. Специално Меси се разви много под негово ръководство. За Пеп това ще е като да излезе срещу семейството си, срещу собственото си дете."

"Барселона е почти толкова силен, колкото под ръководството на Гуардиола. Разликата е, че сега отборът играе по-директно и може да наказва противниците си на контраатака. Вече не става дума за притежанието на топката."

"Тримата им нападатели са най-голямата заплаха за противника. Меси, Суарес и Неймар вече имат общо 108 гола. Това казва всичко", добави Илгнер, чиято кариера в германския национален отбор приключи след головете на Христо Стоичков и Данчо Лечков на Мондиал 1994 в САЩ.