Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола не е загубил надежда, че Байерн може да обърне Барселона и да се класира на финала в Шампионската лига.

Още по темата

 

Тази вечер германският първенец загуби първата полуфинална битка на стадион "Ноу Камп" с 0:3 и е пред отпадане в турнира.

"Приех мача нормално. Барселона е много добър отбор, който създава опасни контраатаки. Те имаха доста положения, поздравявам ги за победата", каза Гуардиола след мача.

"Меси е голям талант и той използва своите възможности, когато противникът му остави свободно пространство. Лео отново показа класата си и направи разликата. Ние загубихме топката в ситуациите при головете и бяхме наказани."

"За съжаление нямаме на разположение хора за контраатаките си, Ариен Робен и Франк Рибери са контузени. Грешките са част от играта, такива неща се случват."

"При първия им гол Мануел Нойер се опита да изнесе топката бързо, но сбърка. Но това е част от играта. На нас ни предстоят още 90 минути и ние ще се борим."

"Да, завръщането ми тук се оказа тъжно, но дойдох тук по работа. Ние се опитахме да отнемаме топката на съперника и да създаваме атаки. Жалко е, че допуснахме трети гол, защото задачата ни става по-трудна."

"Всяка загуба боли, през миналия сезон такъв беше случаят с Реал Мадрид. Ние ще дадем най-доброто от себе си в Мюнхен и ще се опитаме да се класираме на финала, макар да бъде трудно за постигане", увери Гуардиола.